fbpx

Blog

Webinar (29. november): Pokončni človek – kako do lepe drže v 2 mesecih

Piše: Mehanik hrbta

Vabljeni na webinar, ki bo 29. novembra ob 18.00!

Morate stalno poslušati nadležne komentarje kot so: »Postavi se bolj pokonci«ali pa »Izravnaj hrbtenico!«, »Ne bodi tako puklast« …

Ker ves čas učimo ljudi, kako do boljše drže, smo se odločili, da svojo formulo in pristop prikažemo in natančno razložimo v tem 90-minutnem webinarju.

Predvsem se bomo lotili 3 največjih problemov moderne drže:

1. »Poke chin, nerd neck« ali prevelika vratna lordoza in pomaknjenost lobanje naprej
2. »Grba« ali ukrivljenost prsne hrbtenice – prsna kifoza
3. Izbočena zadnjica ali prevelika ledvena lordoza

Spoznali boste, da se drže nikoli ne popravi z vajami, ki so usmerjene samo v popravilo ali ravnanje posamičnih krivin hrbtenice, pač pa je potreben celosten pristop.

Potrebne so vaje, ki bodo najprej sprostile mišiče, ki vas vlečejo v slabo držo in vaje, ki bodo okrepile tiste, ki so trenutno preveč raztegnjene. 

– Naučili se bomo, kako z dihanjem in kontrolo gibanja prsne hrbtenice odprete prsni koš in rebra. S tem naslovite problem slabe postavitve prsne hrbtenice, ki posledično vpliva tudi na slabo postavitev glave. 
– Postavitev medenice in slaba kontrola trebušne stene pogosto vpliva ledveno lordozo.
– Najpomembnejši in pogosto spregledan element: Kako ste postavljeni med pasivnimi dolgotrajnimi položaji, kot je sedenje ali spanje. Namreč prisilno ravnanje drže vodi v kompenzacije in posledično do še slabše drže. 

V tem 90-minutnem webinarju bomo šli korak za korakom po naši univerzalni metodi, ki vas bo pripeljala do popolne sprostitve in pridobitve boljše drže že v 90 minutah.

S programom vaj in higieničnega ravnanja s hrbtenico čez dan boste potem z rednim izvajanjem našega programa te pridobitve lepše drže ‘’zacementirali’’ in opazno popravili držo v dobrem mesecu ali dveh.

Cilj, ki smo si ga zadali – nova, lepša drža do novega leta!

Vse informacije, napotki in vaje temeljijo na rezultatih, ki smo jih dosegli tekom več let dela z ljudmi z bolečinami v hrbtu in slabe drže.

Članek: Kako odpraviti puklasto ali zategnjeno držo?

PRIJAVA: info@mehanikhrbta.si
TRAJANJE WEBINARJA: 90 min
CENA: 24 eur v preprijavi (do 27. novembra, po tem datumu redna cena webinarja znaša 35 eur)
DATUM: 29. november ob 18.00

Prijavite se na naše novice in prejmite darilo, e-knjižico dr. McGilla!

Imate bolečine v
hrbtenici? Izpolnite
spletni vprašalnik
in pridobite nasvete za
odpravo bolečin.