fbpx

Blog

Webinar: Hernija diska – učenje postopkov odprave hernije in išiasa

Piše: Mehanik hrbta

Webinar je v živo že potekal. Ob prijavi boste prejeli povezavo, s pomočjo katere si boste videoposnetek lahko ogledali, dostopna pa vam bo ostala za vedno – tako si webinar lahko ogledate v kosih in tudi večkrat.

Ste imeli hernijo ali išias? Ali pa ste bili celo operirani zaradi diskus hernije …

Potem je webinar, ki ga bova pripravila: moja malenkost Jure Gubanc oziroma Mehanik hrbta in kineziolog Luka Hren ustvarjen za vas.

Hernija diska povzroča zelo različne faze v kateri se znajde vaša hrbtenica in vaša bolečina. K specifičnosti vaših težav potem doda še dejstvo, da so vaše gibalne navade in zgradba telesa edinstvene, in tudi te vplivajo na to katere tehnike in vaje morate izvajati.

Webinar bom razdelil po različnih korakih, in vsakdo se bo našel v sebi primernih postopkih.

DETEKTIV – Spoznali boste tehnike sproščanja živcev in pretočnosti, tehnike in položaje odprave bolečin in tehnike s katerimi poiščete izvor svojih bolečin v vsakodnevnih opravilih – in jih potem povežete s svojo držo. To je nujen korak, da sploh veste kako v naslednjih korakih postaviti svojo hrbtenico v ne obremenjujoč položaj za vaše diske, medvretenčne ploščice.

ZAŠČITNIK – Sedaj ste odkrili vzroke in glavne gibalne povzročitelje, ki vam delajo probleme. Sedaj se boste naučili izogibati se le tem, in zaščiti vaš poškodovan disk. Poškodba se ne bo nikoli zacelila, če boste izvajali vaje brez razumevanja zakaj, kakšne in v kakšni količini. 

SVOBODNJAK – Ker ste zaščitili poškodbo, se lahko svobodno gibljete pri vsakodnevnih opravilih, hodite, delate in sedite brez težav. Poškodba se medtem celi. Če ste imeli operacijo, se vam celijo tudi rane operacije, saj telesu dopuščate, da se regenerira. Tukaj se bomo naučili snažnega delovanja s hrbtenico pri ponavljajočih in za hernijo najbolj problematičnih vsakodnevnih gibih.

KORENJAK – Svoje neboleče vsakodnevne aktivnosti ste že razširili na vadbo, vaje stabilnosti trupa in vadbo moči. Pridobili ste na kolčni in ramenski gibljivosti.

JUNAK – Zdaj se lahko brez težav gibljete in upogibate tudi v hrbtenici. Gre za zadnji korak, kjer smo praktično že ozdravljeni vseh težav s hernijo in možnih posledic.

Več o herniji si preberite na našem blogu.

Spoznajte  pomembne lekcije in napotke, ki jih mora vedeti vsakdo, ki je imel ali ima težave s hernijo, ali je po operaciji hernije. 

– Kaj je to kaskada težav s hrbtenico? Gre za stopnjevanje težav s hrbtenico, ki se vam najprej lahko začnejo s hernijo in potem nadaljujejo na težave s stenozo in utesnitvijo vretenc. To se zgodi zaradi nepravilnih vaj in nezadostnih postopkov klasične rehabilitacije po herniji. Namreč bolečine zaradi hernije spremenijo in še poslabšajo gibalno mehaniko telesa, kar pogosto vodi v kaskado težav s hrbtenico. V tem webinarju bom natančno prikazal in razložil, kako se temu izognete.

– Kdaj in kako, v kolikšnem času se lahko hernija pozdravi. 

– Razlika med išiasom in hernijo.

– Zakaj vsi ljudje s hernijo dvigujejo z ravnim hrbtom in kako vas to lahko pripelje do ponovnega išiasa.

– Kako uspešno zaključiti proces rehabilitacije po operaciji. S tem preprečite pojav hernije na trenutno zdravih diskih.

Vabljeni torej vsi, ki vam hernija ali išas greni življenje ali pa ste hernijo imeli in se zavedate, da morate preprečiti možnost pojava novih problemov s hrbtenico. 

PRIJAVA: info@mehanikhrbta.si
TRAJANJE WEBINARJA: 90 min
CENA: 35 eur
Webinar je v živo že potekal. Ob prijavi boste prejeli povezavo, s pomočjo katere si boste videoposnetek lahko ogledali, dostopna pa vam bo ostala za vedno – tako si webinar lahko ogledate v kosih in tudi večkrat.

Prijavite se na naše novice in prejmite darilo, e-knjižico dr. McGilla!

Imate bolečine v
hrbtenici? Izpolnite
spletni vprašalnik
in pridobite nasvete za
odpravo bolečin.