fbpx

O projektu Mehanik hrbta

Spoznajte naše delovanje in strokovno vodstvo

KDO SMO?

Mehanik hrbta je projekt kineziološkega centra KinVital. Jure Gubanc je obraz in glas, ki stoji za imenom Mehanik hrbta. Že več let sodeluje z najbolj cenjenim imenom na področju ledvene hrbtenice Dr. Stuart McGillom čigar knjigo Postani sam svoj mehanik hrbta je tudi prevedel za slovensko publiko. Primarno se ukvarja z odpravo bolečin v hrbtu in sodeluje z dr. McGillom pri uspešni odpravi težav tudi pri najbolj kompleksnih primerih. Poleg osebnih pregledov in knjige Postani sam svoj mehanik hrbta je ustvaril tudi spletno platformo Mehanik hrbta. Njegov cilj je izobraziti ljudi, da sami prevzamejo odgovornost nad svojim telesom in odpravijo bolečine v hrbtu.

Jure Gubanc

Jure Gubanc oziroma Mehanik hrbta je soustanovitelj kineziološkega centra KinVital in je specializiran za odpravo težav v ledveni hrbtenici. Že več let sodeluje z največjim imenom na področju hrbtenice Dr. Stuart McGillom, čigar knjigo Postani sam svoj mehanik hrbta je tudi prevedel. S svojim in McGillovim inovativnim pristopom k reševanju težav v hrbtu vsakodnevno pomaga mnogim ljudem pri osebni obravnavi, preko delavnic in izobraževanj ali pa preko spletnega vodnika, ki ga je ustvaril.

Črt Korošec

3 leta igranja tenisa in 8 let treninga karateja v rani mladosti je bilo očitno dovolj za seme radovednosti o gibanju in športu, da je po gimnaziji brezpogojno sledil vpis na Fakulteto za šport. Študijska leta pa so mi strast in nenasitno radovednost o znanosti gibanja ter vpliva le-tega na človeka v celoti le še okrepila. Dandanes tako z veseljem pomagam kot trener in svetovalec predvsem na področju rekreacije, z veseljem pa krepim svojo knjižnico znanja in izkušenj tudi na področju dopolnilne vadbe po poškodbah.

O KNJIGI IN PLATFORMI

Prevedli in izdali smo knjigo Postani sam svoj Mehanik hrbta. Cilj knjige je, da vas z natančnimi prikazi nauči, kako se lotiti svojih težav s hrbtenico in jih trajno odpraviti. Z izboljšavo mehanike gibanja in razumevanjem, kako si sami povzročamo bolečine, lahko odpravite težave v hrbtu. Knjiga nam z ugotovitvami dr. McGilla pomaga razumeti, zakaj toliko tradicionalnih pristopov k reševanju težav v hrbtu ni uspešnih.

Spletna platforma Mehanik hrbta je namenjena vsem, ki si želijo natančnih vizualnih prikazov in razlage, kako začeti z odpravo težav v hrbtu in kako težave tudi trajno odpraviti. Naša ekipa je poleg osebnih pregledov in vadbe za odpravo bolečin v hrbtu ustvarila spletno platformo in knjižnico z brezplačnimi nasveti. Poleg platforme z rednimi objavami na družbenih omrežjih ozaveščamo ljudi, k pravilnemu gibanju.

NAŠA VIZIJA

Učimo vas gibati. Gibati se brez bolečin. Razumeti mehaniko gibanja in vpliva gibanja na vaše bolečine. Naš cilj je, da spoznate, da dolgoročne rešitve v pasivnih oblikah ne obstajajo. Ni dolgoročnih rešitev v pasivnih terapijah. Rešitev je v vas. Skupaj z našo pomočjo ali nasveti naših vsebin boste razumeli, kako oblikovati vaje, da ne boste več doživljali bolečin, kako si prilagoditi gibanje čez dan, da boste maksimalno produktivni, kako uživati življenje na polno brez kakršnihkoli težav. Naša vizija je vaša svoboda gibanja!