fbpx

Prispevki in novice

Zadnji prispevki

Kdo ustvarja epidemijo šibkosti in kako jo preprečiti?

Kdo ustvarja epidemijo šibkosti in kako jo preprečiti?

Dandanes se soočamo z epidemijo šibkosti. Ker je pogoj za moč to, da imate močan um z močnimi vrlinami, se moderna epidemija šibkosti začne z umom, šibko telo je zgolj posledica. 

Kadar ljudem avtoritete in “strokovnjaki” uničijo um, takrat tudi telo začne razpadati. IN družba počasi drvi v propad in notranji razkol.

Kako vas zdravstveni delavci zavajajo z napačnimi nasveti?

Kako vas zdravstveni delavci zavajajo z napačnimi nasveti?

V tokratnem uporabnem članku bom argumentiral na razumljiv način – zakaj so različne oblike elektro terapije velika izguba časa in denarja.

Elektro stimulacija je oblika terapije ali celo treninga, kjer v mišico dovajamo električni impulz z namenom, da se mišica začne prožiti in aktivirati.

Takšno terapijo poznate pod imeni: TENS – podkožna električna stimulacija živca , elektroterapiija, elektrostimulacija itd.

Uporablja se tako v namene lajšanja bolečin, kot v namene prebujanja in aktiviranja mišic po poškodbah in operacijah. Imate celo vadbe, ki obljubljajo večjo mišično stimulacijo z raznimi EMS napravami in velike uspehe. 

Kdaj torej, če sploh uporabiti elektrostimulacijo?

Usodna zmota zdravstva: Postavljanje napačnih diagnoz

Usodna zmota zdravstva: Postavljanje napačnih diagnoz

Današnji zapis vam bo razjasnil eno največjih zmot v obravnavi zdravnika kot tudi fizikalterapevta na področju bolečin mišic in sklepov. 

Gre za zmoto nenehnega iskanja diagnoze in neskončno stremenje k dajanju vtisa sigurnosti. Gre za zmoto, ki nehote uniči mnogo življenj ljudi, in je močno zasidirana tako v medicini kot fizikalterapiji. Iskanje diagnoze je nedvomno nujno v primeru bolezni ali težkih poškodb, saj moramo določit katero zdravilo ali operacijo potrebujete. Žal pa ta pristop popolnoma pogori pri večini modernih pojavov bolečin v hrbtu, mišicah ali drugih delih telesa.

“My first thought was, who am I to teach?”

– Mary Kate McDevitt, Skillshare teacher with 50,000 students

WATCH VIDEO