fbpx

Blog

5 minut za odpravo bolečin v hrbtu!

Piše: Mehanik hrbta

Veliko ljudi me sprašuje, kako se lotiti odprave bolečin v hrbtu …

Sem ravnokar sredi procesa pisanja knjige, kako formulirati enostavno metodo pristopa k odpravi, ki jo lahko razume vsak posameznik in ne zahteva veliko znanja. Gre za metodo, kjer se ne osredotočimo primarno na iskanje vzrokov za bolečine v tkivu in anatomiji telesa pač pa se osredotočimo na iskanje nebolečega načina življenja.

Gre za pristop, ki je dosegljiv vsakemu laiku in kjer se izognete iskanju igle v senu, ki vam lahko povzroča preglavice leta in leta. Saj veste, greste k enemu strokovnjaku, ki vam bo rekel, da je piriformis kriv, spet drugi bo krivil trebušne, gluteus maximus ali ostale najrazličnejše rimske cesarje. 

Pri metodi, ki jo razvijam pogledamo posameznika ne v telo, pač pa v njegovo gibanje in doživljanje telesa v svojem okolju. Preprosto, pogleda/mo situacije in opravila kjer prihaja do bolečine in iščemo možnosti kako jih opraviti na bolj ekonomičen način brez bolečin. 

Sliši se preprosto, in na nek način tudi je. Zahteva pa, da prevzamete odgovornost v svoje roke in začnete razmišljati in odkrivati kako vam telo omogoča, da nekaj naredite brez bolečin. 

Spodaj sem v dobrih 5 minutah zbral vse pomembne korake odprave bolečin in vam ponudil nekaj idej. Gre za močno orodje, ki pa nima učinka, če ga ne boste uporabili …

Vsekakor poglejte in me povprašajte za nasvet …

Prijavite se na naše novice in prejmite darilo, e-knjižico dr. McGilla!

Imate bolečine v
hrbtenici? Izpolnite
spletni vprašalnik
in pridobite nasvete za
odpravo bolečin.